Work Space Ideas

by - November 10, 2016

Hi,

Semenjak dua menjak ni kepala sangatlah aktif memikirkan idea nak buat side business. Nak menambahkan pendapatan (disamping nak escape daripada current workplace kekeke shh!) keluarga la memandangkan ahli keluarga pun bakal bertambah hihi.

Tapi tu lah, sampai sekarang ni idea belum sampai haha. Actually idea tu ada la beberapa, cuma masih belum finalized. Banyak jugak kena work on capital, budget, planning, opportunity, marketing strategy etc. Tak senang rupanya nak start business, even a small one; especially oleh orang yang takda business background macam aku. Tapi in shaa Allah kalau niat baik, passion pun ada, ada la rezeki tu kan :)

Di samping itu juga, aku ada bermimpi dan berangan hal work space ni hehe. Kata orang, work space menarik dan selesa, kita pun seronok nak bekerja kan? :P

Beberapa idea yang di-pin dari pinterest:











Cantik kannnnnn! Mataku ni jadi rambang lain macam sikit bila tengok perabot color putih ni. Phew. Very simple, very nice, very clean. Ahhh!

And this one,



This one pulak aku sangatlah suka idea file organizer kat dinding tu. Ahh cantikkkk!! Tak sabar nak buat work space sendiri.

Perabot yang cantik dan murah macamni tak payah survey jejauh, sebab kita ada.......... IKEA! Dan bakal menyinggah ke ikea dalam masa terdekat so tak perlu la pening nak upah PS bagai. Teheheee. Selepas melakukan survey (more to cari yang paling murah lol) di website ikea, ni antara perabot yang aku rasa sesuai dengan size poket aku (dan husband lol)


1. Meja

...........

2. Kerusi

...........

3. Rak dinding


...........

Haaaa kan? Semurah RM230 dah boleh dapat work space impian. Okay sekarang doakan aku nak pujuk suami belikan eh eh ehh :P

Tata!

You May Also Like

0 comment(s)