Young Living PSK untuk Mommy!

May 07, 2018

Hi,

Minggu lepas pakej keceriaan aku dah sampai! Heheh, an overnight decision. Semoga berbaloi dengan kos yang telah dikeluarkan huhuhuhuhhhh crying blood.



Since day one kami duduk rumah ni kami dah guna pewangi rumah Bath & Body Works yang electric tu. Sebab aku suka bau dia yang tak wangi sangat tapi tak tak-wangi sangat, just nice. So memang banyak stock kat rumah. Sampai lah one day aku terfikir, benda ni bukan chemical kah? Setiap hari dok hidu chemicals....... 

Pastu entah mimpi apa, tetiba bangun pagi -- "thats it, I need this in my life". Kahkahkah. Mampuih kalau selalu dapat mimpi sejenis ini. Dah la menganggur ja takdak gaji. Crying blood lagi.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaa.....!!


Young Living PSK


It is, the Young Living Premium Starter Kit.

Memula masa dok google nak pilih kit, aku fikir nak beli Basic Plus Starter Kit dulu. Harga pun not exceeding RM400, masih dalam budget. Try dulu kan, kalau best boleh lah slowly tambah essential oils semua tu based on keperluan. Tapi bila buat kira-kira kasar, macam rugi pulak.

Why rugi?


Kat atas ni yang akan aku dapat kalau beli Basic Plus Starter Kit. Tapi kalau tambah lagi lebih kurang RM400 untuk Premium Starter Kit, aku akan dapat tambahan 10 botol essential oils lagi-- which is worth RM1k jugak tu. So after discuss dengan husband, takpalah beli PSK tu teruih.

Si kecik tu pun kalut gak dengan pakej keceriaan mami dia :p



As of now, aku memang kerja diffuse lavender ja heheh. Kadang tambah lemon sikit nak bagi fresh. Yang lain-lain belum berkesempatan nak try lagi. Memang best bau dia, rasa tenang ja. Kadang nak tidurkan aniq waktu siang pun boleh bawak bergaduh jugak. So, bila diffuse lavender ni boleh nampak la dia tidur lena ja hihi.

Sekarang pun masih slowly google info, tips & tricks, cedok ilmu dari support group and still mencari kot kot ada yang nak buat class yleo kat area utara. Dah reti sikit nanti, bolehlah aku share kat sini lagi.

Setakat yang aku baca review & feedbacks (of course not from testimoni "saya guna saya jual" sebab mostly sedapkan ayat untuk jual ja lol) dari mommy yang guna, in shaa Allah i may gain some benefits from it.

About the price, semua pilihan ni atas kita lah kan, kalau rasa ok dan ada improvement selepas guna,  dan rasa macam worth dengan duit yang nak di-spend, boleh la teruskan. Tapi kalau takda apa perubahan, bolehlah simpan ja duit tu untuk kegunaan lain pulak. Life is simple, jangan serabutkan ok.


.................

Semoga simpanan mami yang telah dibelanjakan untuk bendalah ni berbaloi, or else mami akan cry blood lagi heheheheh.

😀

You Might Also Like

0 comment(s)